jul 032014
 

U kunt heerlijk genieten van de infrarood sauna bij Body Care in ´s-Gravenzande.

De infrarood-sauna kent de laatste jaren een stormachtige opgang. In de klassieke (Finse) sauna wordt de lucht door een warmtebron opgewarmd. De werking berust op de wisselwerking tussen hete, droge lucht (temperaturen tussen 50-100°C, relatieve vochtigheid van 15 tot 30%) en koud water.

De werking van een infrarood-sauna is gebaseerd op de infrarood warmte die opgewekt wordt met elektrische stralers. Het kenmerk van infrarood warmte is dat deze warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er warme lucht aan te pas komt. In een infraroodcabine wordt slechts 20% van de stralingswarmte voor de verwarming van de lucht gebruikt, de overige 80% zou rechtstreeks in lichaamswarmte worden omgezet.
Een Infraroodsauna is dus eigenlijk geen sauna maar een (stralings) warmtecabine. Door de dubbele wanden van de Infraroodcabine zal ook de omgevingstemperatuur stijgen naar 40° tot 60°C.

Doordat de infrarode warmte dieper in de huid dringt dan de opgewarmde lucht bij een klassieke sauna, zweet men feller bij lagere temperatuur. Door de lagere omgevingstemperatuur en het feit dat je het niet gebruikt in combinatie met koud water, zijn de eventuele gezondheidsrisico’s kleiner dan bij de gewone sauna. De cardiovasculaire effecten van een infraroodsauna (zweten, uitzetting van de bloedvaten, verhoging van de hartslag enz.) is vergelijkbaar met een wandeling tegen matig tempo. Het is ook aangenamer om lucht van 40 tot 50°C in te ademen dan lucht tot 100°C.

De voordelen van de infrarood sauna zijn onder andere een verbeterde bloedcirculatie, verdrijving van afvalstoffen, verlichting bij spier en gewrichtsklachten, vermindering van vermoeidheid verschijnselen, een gezonde en mooie huid door diepe reiniging, verlichting van lichaamsaandoeningen als acne en cellulitis, gewichtsverlies en een verhoogde weerstand.

Infrarood Sauna bij Body Care in ´s-Gravenzande